lauantai 14. tammikuuta 2017

Mukana Suomen juhlavuodessa

Vuosi 2017 jää historiaan suurena Suomen juhlavuotena, jolloin erilaisia tapahtumia ja hankkeita järjestetään tuhansia ympäri Suomen. Kaikkiaan 50 yritystä sai Valtioneuvoston kanslian kautta hyväksynnän hankkeelleen. Tapahtumien lisäksi juhlavuosi näkyy myös erilaisissa tuotteissa. Suomi 100 -organisaatio teetti tutkimuksen jonka mukaan 1,5 miljoonaa suomalaista on kiinnostunut juhlavuoden tuotteista. Mikä mahdollisuus hyvin toteutetulle markkinoinnille...

Minulla oli työni puolesta ilo olla mukana hakemassa yrityksellemme Myllyn Paras Oy:lle Suomi100-hanketta viime syksynä. Kotimaisena, lähes 90 vuotta vanhana yrityksenä oli luontevaa lähteä mukaan juhlistamaan Suomea. Toimitusjohtajamme toimi tässä projektissa alkuunpanijana ja hankkeen toteutus on minun sekä tiimini vastuulla.

Tuomme hankkeen myötä kuusi Suomi100 -brändättyä Myllyn Paras -tuotetta markkinoille tammikuun puolivälistä alkaen ja myynti jatkuu vuoden 2017 loppuun asti. Kaikkiaan viisi miljoonaa kuluttajapakkausta kertoo mikä on meidän hankkeemme tarina ja mikä on yrityksemme lahja Suomelle.

Olin jo muutaman vuoden seurannut miten sekä omassa lähipiirissä että mediassa näkyy miten nuoret aikuiset ovat osittain aika hataralla pohjalla kun on aika siirtyä lapsuudenkodin täyshoidosta omaan talouteen. Riippuen siitä miten paljon kotona on saanut/joutunut/päässyt tekemäään kotitöitä, voi nuori aikuinen olla todella tuuliajolla talouden alkuvaiheissa. Mikäli nuori ei ole koskaan käynyt itsenäisesti kaupassa, tehnyt edes yksinkertaisempia arkiruokia tai siivonnut keittiötä,  joutuu hän opettelemaan nämä taidot vaikeamman kautta.

Tätä faktaa vasten rakensimme Parasta arjessa -kokonaisuuden, joka tarjoaa itsenäistyville nuorille oppaita, neuvontavideoita, suosittujen arkiruokien ohjeita ja keittiön hallinnan perusteita. Tämä #parastaarjessa -kampanja ei jää vain juhlavuoden tarjoiluksi, sivustoa rakennetaan lisää tulevina vuosina ja toivomme että siitä on paljon apua. Sivusto aukeaa viikon sisällä, myönnän että vähän jännittää.

Suomi100 -hankkeeseen kuuluu aina myös Lahja Suomelle. Meidän hankkeemme lahja on suunnattu niille itsenäistyville nuorille, joiden lapsuus on ollut vahvasti tuettua ja joilla ei ole samanlaista omaisten turvaverkkoa kuin meillä muilla. Tulemme yhdessä Maa- ja kotitalousnaisten kanssa toteuttamaan yli 40 ruokatyöpajaa tuetun asumisen piirissä oleville nuorille aikuisille ympäri Suomen. Työpajoissa opetetaan kädestä pitäen arkiruokien tekoa, käydään lävitse tiivis tietopaketti oman talouden rakentamisesta  - ja opetellaan myös miten keittiö siivotaan ruoanlaiton jälkeen!

On hienoa olla vahvasti mukana näin upeassa juhlavuodessa, jossa kaikki tiivistyy yhteen tärkeään sanaan: Yhdessä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti